0 Varer
Vælg en side

Hvad er LED belysning?

– Alle burde bruge LED belysning

I disse dage er der meget fokus på LED belysning på grund af dens mange gode og grønne egenskaber, men måske sidder du og tænker, hvad er LED egentlig? Det kan du blive klogere på ved at læse videre herunder.

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode. Det vil sige en diode (halvleder), som udsender lys. En af de absolut bedste fordele ved LED er, at den stort set ikke afgiver noget varme, og derfor er meget strømbesparende sammenlignet med f.eks. en gløde- eller halogenpære, der kun bruger 10 % af strømmen til at give lys, hvilket vil sige, at 90 % af strømmen faktisk ender som varme. Med en LED pære får du altså en billigere pære og mere lys for pengene.

Gode grunde til at skifte til LED

Det er ikke kun mere lys du får, når du vælger en LED pære. Der er adskillige grunde til, hvorfor det er et godt valg at skifte til LED.

 – LED bruger mindre strøm. Det faktum er allerede beskrevet, og faktisk bruger LED helt op til 25% mindre strøm end de klassiske sparepærer, som ellers er kendt for at være energieffektive.

 – LED er fri for kviksølv. De sparepærer, der sælges i dag indeholder kviksølv, som kan være meget skadeligt for både miljø og mennesker, hvis det håndteres forkert. Derfor skal sparepærer også behandles med forsigtighed, og hvis uheldet skulle være ude, skal du sørge for ikke at røre ved pæren med dine bare hænder, og du skal sørge for at lufte grundigt ud med det samme, da kviksølv er farligt at indånde. Hvis du er i tvivl, så søg lægehjælp med det samme.

 – LED har en længere levetid. Levetiden på en LED pære er mellem 10-25 år, som ofte viser sig at være længere en selve lampens levetid. Det svarer til mellem 30.000 og 50.000 timers lys, og dermed også store besparelser.

 – LED tænder uden forsinkelse. Du har sikkert oplevet at stå og skulle hurtigt ind i dit hjem for lige at finde noget frem, og så går der noget nær en evighed fra du trykker på kontakten til lyset er i fuld lue. Den forsinkelse har en LED pære ikke. Den tænder med det samme og med den styrke, du vælger.

 – LED er dæmpbare. De fleste LED pærer er dæmpbare, og bevarer samtidig den samme farvegengivelse uanset om den er på lavest eller højeste volumen. Det betyder, at farverne ikke ændrer sig, selvom der skrues lidt ned for lyset.

Endnu 5 gode grunde

 – LED tåler mange tænd/sluk. En LED pære har en meget bedre effektivitet (lysmængde pr. watt) end andre pærer, derfor holder den også i langt længere tid, og er ikke følsom overfor mange tryk på kontakten.

 – LED tåler alt slags vejr. Da LED pæren hverken er temperaturfølsom eller vibrationsfølsom, så gør pæren sig utrolig godt til udendørsbelysning.

 – LED afgiver næsten ingen varme. Som tidligere nævnt afgiver en LED stort set ikke noget varme sammenlignet med en normal glødepære. Det gør pæren meget anvendelig, og specielt som spot i loftet, hvor der ikke er samme fare for at antændelse, som med f.eks. halogenspots.

 – LED er alsidig. I dag bruges LED i alt fra digitalure, til fjernbetjeninger, til infoskærme og vejkryds, så anvendelsesmulighederne er mange, og der bliver hele tiden opfundet nye måder at bruge denne energivenlige lyskilde i fremtiden.

 – LED er miljøvenlig. I en LED pære benyttes der ikke miljøskadelige stoffer, som der f.eks. bruges i sparepærer. Udledningen af CO² nedsættes også grundet pærens lavere strømforbrug gennem dens lange levetid. Der kan spares i omegnen 2 tons CO², hvis man bruger en LED pære frem for en halogenspot.

Få den rette hjælp hos os

Når du nu er blevet klogere på, hvorfor det er bedre at skifte til LED belysning end at fortsætte med at bruge andre slags pærer, så kan det godt være, at du stadig ikke føler dig helt sikker ved så at skulle skifte alle dine pærer ud, også dem, der sidder som spots.

Her er vi eksperter i at tilbyde lige den hjælp, som du har brug for. Vi skifter både pærer ud til LED, hænger lamper op for dig, monterer lysdæmpere for dig og sørger for din udendørsbelysning – også hvis du gerne vil have sensor på.

Vi er også eksperter i at hjælpe dig med at omlægge til intelligent lysstyring, hvis du gerne nemt og bekvemt vil kunne styre lyset i dit hjem. Det er energibesparende og dermed også billigere på den lange bane for både dig og miljøet. Ved at skifte til intelligent lysstyring, opnår du også en mulighed for at skabe de bedste lysforhold i dit hjem. Det giver dig også mulighed for med få klik på din telefon at indstille belysning til enten en hyggeaften i sofaen eller en hovedrengøring. Du kan også forprogrammere lysscener, opsætte feriestyring og på den måde bruge belysningen præventivt mod tyveri.

Vi hjælper også virksomheder

Belysning på arbejdspladsen er mindst lige så vigtig som i hjemmet. Både for dig selv, men også hvis du har kunder i butikken. Det rigtige lys kan være med til at præsentere dine varer bedst muligt, så du dermed giver kunderne en god oplevelse, og du får et salg. Specielt i fødevareindustrien betyder det rette lys alt i forhold til om maden, der serveres, ser appetitlig, lækker og frisk ud. Også inden for detailhandlen er det vigtigt, at varerne tager sig så godt ud som muligt i et butiksvindue, så det inviterer kunderne ind i butikken.

I et kontormiljø er det mindst lige så vigtigt, at belysningen er i orden. Der skal være en god grundbelysning, som sørger for, at medarbejderne kan yde deres bedste, og at de ikke kommer til at føle sig trætte og udmattede på grund af dårlig belysning. Omkring deres borde er det også vigtigt, at de har de rette kontorlamper, der kan give dem et godt arbejdslys. Specielt i de mørke vintermåneder er det vigtigt at sørge for en god og behagelig mængde lys. Det er med til at give et godt indeklima og dermed også sundere medarbejdere.

Brug for vejledning? Lad os hjælpe dig