0 Varer
Vælg en side

Vi sørger for, at kun de rigtige personer har adgang på de rigtige tidspunkter.

Få et tilbud på din nye adgangskontrol her

  Vi ringer dig op inden for 1-2 hverdage

  Det var ikke svært at vælge, for Midtjysk El Center gav mig det bedste tilbud, og jeg vidste i forvejen, at de udfører kvalitetshåndværk

  Jesper Johannesen

  Direktør for Fe Støberiet A/S

  Hos os får du én leverandør, som varetager alt fra beregning til montering. Uden dikkedarer!

  Ingen opgave er for lille eller stor. Vi dækker alle typer af kunder.

  3 gode grunde til at vælge Midtjysk Elcenter

  1

  Vi rådgiver dig fra start til slut

  Hos Midtjysk El Center er vi godkendt til at installere alarmer.
  Det er din sikkerhed for, at du får et godkendt alarmsystem.

  Vi kender kravene, og hjælper dig med alt fra rådgivning og udvikling af løsning til montering og service.

  2

  God service. Med garanti!

  Vi forsøger altid at forbedre os og give vores kunder den bedste oplevelse – det er vores blåstempling med ISO 9001 et udtryk for. ISO 9001 er et  anerkendt kvalitetsledelsessystem, der skal sikre, at vi opfylder specifikke krav og samtidig fokuserer på at skabe øget kundetilfredshed.

  3

  Sammensæt som du har lyst!

  Du kan få en skræddersyet løsning, som matcher dit behov.  Vi kan tilbyde dig forskellige alarmløsninger både med og uden abonnement.
  Der er mulighed for at vælge en sikkerhedsløsning med intelligent styring, hvor du via web eller telefon kan styre og overvåge situationen.

  Hvad siger vores kunder

  “Tilbud levering og opsætning alt var bare super.”

  Liselotte, 2019

  “Top Service hele vejen igennem”

  Mads, 2019

  Adgangskontrol til din virksomhed

  En adgangskontrol er et brugervenligt system, hvor du som bruger kan anvende brik, kort eller biometrisk genkendelse i stedet for en gammeldags nøgle, til at opnå adgang. Som navnet antyder, giver en adgangskontrol en sikker og en kontrolleret adgang til den pågældende bygning – det kan kaldes for en form for moderne og udvidet nøgle! Hvis du mister en helt almindelig nøgle, er det ikke altid til at vide, hvem der nu kan have adgang til dit kontor, til dit butikslokale eller til din virksomheds lokaler helt generelt. Samtidig kan det være en dyr fornøjelse, samt være tids- og ressourcekrævende, at være nødsaget til at skulle tilkalde en låsesmed, skifte lås, lave en ny nøgle, og alt det andet arbejde, der ellers kan følge, hver gang du eller en af dine medarbejdere i virksomheden kommer til at smide en nøgle væk. Hvis du derimod har et elektronisk låsesystem med en god adgangskontrol til din virksomhed, kan du altid holde styr på, hvem der har adgang til din virksomheds bygninger.

  Overordnet set kan adgangskontrol have flere forskellige formål:

  Hvem må komme ind?

  Hvor må de komme ind?

  Hvornår kommer medarbejderne, og hvornår går medarbejderne?

  Er der nogen tilbage i bygningen inden alarmen bliver tilsluttet?

  På denne måde kan en adgangskontrol give dig og dine medarbejdere en følelse af sikkerhed og tryghed i jeres ofte travle hverdag, da du på denne måde kan være helt sikker på, at det kun er dig, som bestemmer hvem, der kan komme ind i bygningen, hvor i bygningen vedkommende kan komme ind, samt hvornår vedkommende kan komme ind i bygningen.

  Hele essensen i en adgangskontrol, er at styre hvem der må være hvor og hvornår

  Du kan vælge at placere din adgangskontrol de steder, hvortil der skal gives adgang

  Dette kan for eksempel være ved døre, ved elevatorer eller ved porte. Ved disse steder skal brugeren, som for eksempel kan være en af dine medarbejdere, identificere sig selv over for den læser, som sidder ved døren, ved porten eller ved elevatoren. Din medarbejder kan her identificere sig selv via hans eller hendes personlige nøglekort, hvorpå medarbejderens unikke ID er på. Når din medarbejder identificerer sig selv overfor læseren, via dette unikke ID, sender læseren din medarbejders ID videre til det samlede adgangskontrolsystem, som herefter sørger for at give din medarbejder adgang, såfremt han eller hun har autoriseret adgang til det pågældende lokale. Hvis din medarbejder forsøger at få adgang til det pågældende lokale uden for de tidspunkter, som du har defineret – hvilket for eksempel kan være om aftenen eller i weekenderne, hvor du ikke ønsker at kontoret er åbent for dine medarbejdere – bliver medarbejderens nøglekort med det unikke ID på afvist ved læseren. På den måde kan medarbejderen ikke få adgang til det pågældende lokale, den pågældende bygning eller den pågældende elevator, hvis han eller hun forsøger dette uden for ”åbningstiden”. På denne måde kan du nemt sikre dig, at det kun er de autoriserede medarbejdere som får adgang til din virksomhed, og du kan derved nemt holde ubudne gæster ude.

  Hvis du vælger at erstatte de gammeldags nøgler til hver enkelt medarbejder med et nøglekort, en nøglebrik eller lignende, kan du højne sikkerheden i din virksomheds lokaler. Hvis du eller en af dine medarbejdere skulle være så uheldig at miste det unikke og personlige nøglekort, som giver autoriseret adgang til virksomhedens lokaler, er det nemt og hurtigt at annullere det mistede nøglekort samt at lave et nyt nøglekort til den pågældende medarbejder. Dette kan gøres helt uden at behøve skifte låsen i døren, som man normaltvist gør på ”gammeldags” manér!

  Det kan vi tilbyde hos Midtjysk El Center

  Hos Midtjysk El Center er vi specialister i sikring og overvågning, og alle vores installatører har gode og veludviklede faglige kompetencer til at udvikle samt installere individuelle sikkerhedsløsninger til dig og din virksomhed.

  Hos Midtjysk El Center kan vi tilbyde dig alle former for adgangskontroller:

  Kortlæser

  Nøglebrikker

  Videoovervågning af adgangskontrol

  Dørtelefon

  Brugerbegrænsninger

  Brikkontrol

  Det, der er fælles for disse adgangskontroller er, at det altid er dig, som bestemmer hvem, der kan komme ind hvor samt hvornår!

  Hvad koster adgangskontrol hos Midtjysk El Center?

  Der kan være forskel på priserne for en adgangskontrol hos Midtjysk El Center alt efter, hvilken form for adgangskontrol du vælger, samt om du ønsker at købe eller at leje dette. 

  Du kan for eksempel købe en grundpakke, kaldet Ajax, for 4.548 kroner Her er monteringen af selve pakken inkluderet i prisen. Denne grundpakke indeholder:

  • 1 stk. åbningskontakt
  • 1 stk. rumdetektor
  • 1 stk. indvendig sirene
  • 1 stk. nøgleringsfjernbetjening

  Du kan også vælge blot at leje denne grundpakke, i stedet for at købe den. Per måned i minimum 24 måneder koster pakken 209 kroner, samt 995 kroner i installationspris. Disse priser er inklusive monteringen af selve grundpakken. Denne pakke kan du desuden vælge i sort eller hvid.

  Du kan også vælge at sikre din virksomhed med Tryghedspakken, Ajax. Denne pakke er indeholdende:

  • 1 stk. åbningskontakt
  • 1 stk. rumdetektor
  • 1 stk. indvendig sirene
  • 1 stk. nøgleringsfjernbetjening
  • 1 stk. røgalarm

  For at købe denne pakke skal du blot betale 5.148 kroner, hvilket ligeledes er inklusive montering af pakken. Du kan også vælge at leje pakken i minimum 24 måneder til en pris på 248 kroner om måneden, samt en installationspris på 995 kroner. Denne pris er også inklusive montering af selve pakken. Ligesom ovenstående grundpakke kan Tryghedspakken vælges i hvid eller sort.

  En anden mulighed kan blandt andet også være den såkaldte Mellempakke 1, som indeholder:

  • Optager 8 kanals
  • Harddisk 2TB
  • 6 stk. IP DOME kameraer med IR lys, 4.0MP, 2.8mm fast objektiv.
  • 6 stk. bagdåser til IP DOME kameraer
  • Kabelinstallation på maksimum 25 meter per kamera.
  • Montering
  • Idriftsætning
  • APP opsætning

  Denne Mellempakke koster 16.495 kroner, hvilket er inklusive montering af pakken. Du kan også vælge at leje pakken i stedet, hvilket har en bindingsperiode på minimum 24 måneder. Ved leje er prisen per måned 795 kroner inklusive moms. I denne forbindelse er installationsprisen på 1.495 kroner inklusive moms. Denne pris er også inklusive montering af selve pakken.

  Vælg den store pakke for fuld beskyttelse og maksimum tryghed

  Hvis du gerne vil være helt på den sikre side med at holde ubudne gæster ude af din virksomhed, samt kontrollere og have styr på, hvem der er hvor og hvornår, kan en Stor pakke være en god idé at vælge til din virksomhed. I en Stor pakke får du:

  • Optager 16 kanals
  • Harddisk 4TB
  • 12 stk. IP DOME kameraer med IR lys, 4.0MP, 2.8mm fast objektiv
  • 12 stk. bagdåser til IP DOME kameraer
  • Kabelinstallation (som er maks. 25 meter per kamera)
  • Montering
  • Idriftsætning
  • APP opsætning
  • Kørsel maks. 20 km fra Ikast. Herefter koster det 5 kroner ekstra per kilometer

  Den store pakke koster 31.495 kroner, hvis du ønsker at købe denne. Ønsker du i stedet at leje denne pakke, koster det 1.395 kroner om måneden, inklusive moms. Her er der en bindingsperiode på minimum 24 måneder. Installationen, som er inklusive moms, koster 2.495 kroner.

  På Midtjysk El Centers hjemmeside kan du desuden læse mere samt få råd og vejledning i forbindelse med dit behov for sikring og overvågning til din virksomhed.

  Adgangskontrolsystemer til din virksomhed

  Midtjysk El Center kan tilbyde dig videoovervågning, alarmer og så videre, som sammen kan fungere som en form for tyverisikring i hele din virksomhed. På denne måde kan du få en slags ekstra sikkerhed, da disse adgangskontrolsystemer kan fungere som en sikring mod indbrud i din virksomhed. Dette kan gøre at du slet ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt der er nogle uvedkommende gæster i din virksomheds lokaler, enten når du eller nogle af dine medarbejdere befinder sig i virksomheden, eller når du og dine medarbejdere holder fri om aftenen og om natten, samt holder weekend og ferie.

  Udover at sørge for at få installeret et grundigt adgangskontrolsystem, som er af god kvalitet, i din virksomhed, for at slippe for ubudne gæster samt for at undgå at der kan komme indbrud i din virksomhed, kan du følge disse seks gode råd:

  Sørg for at døre og vinduer bliver sikret

  Tyvenes foretrukne adgang til din virksomhed er gennem opbrud af porte, vinduer og døre. I denne forbindelse er det en god idé at forsøge at komme tyven i forkøbet ved at benytte nogle stærke låse, samt montere en ekstra lås på dørene. Endvidere kan porte og døre sikres ved montering af låse, som automatisk bliver lukket ved fyraften og bliver åbnet igen, når du og dine medarbejdere møder ind på arbejde om morgenen.

  Gør det svært for tyven

  Det kan være en god idé at have et godt og solidt hegn omkring din virksomhed, hvor der desuden er nogle tydelige skilte med tyverialarm og videoovervågning. Et stærkt hegn kan gøre det besværligt for tyven at få adgang til virksomheden, og der er desuden større risiko for at tyven herved bliver opdaget, allerede inden de kommer ind på virksomhedens grund.

  Brug videoovervågning

  Dette kan virke forebyggende samt kan stresse tyvene. Sørg gerne for at montere videokameraer udvendigt, som overvåger området omkring døre, porte og vinduer. Montér også gerne kameraerne, så de er synlige for tyvene.

  Etablér en vagtordning

  Vær sikker på at der bliver holdt øje med virksomheden efter fyraften. Det kan være en god sikring af virksomheden, hvis en vagt går en runde på ejendommen et par gange i løbet af natten. På denne måde ved tyvene, at der kan komme en vagt, og dette vil i mange tilfælde stresse dem, hvilket i nogle tilfælde vil betyde at de går videre.

  Brug udvendig belysning

  Det kan genere tyvene at have udvendig belysning, hvor der desuden er følere, så lyset tænder, hvis en person nærmer sig virksomheden. På denne måde kan naboer og forbipasserende desuden nemmere se, om der er nogen, som er i gang med at tiltvinge sig adgang til bygningen, hvorved der hurtigt kan slås alarm.

  Tilmeld din virksomhed til nabohjælp-ordningen

  Dette kan give en god og forebyggende effekt, samt en tryghed, idet man herved er sikker på at der bliver holdt øje med virksomheden, når du og dine medarbejdere ikke selv er på arbejde. Det kan i denne forbindelse være en god idé at snakke med nabovirksomhederne, samt aftale at I holder et vågent øje med hinandens virksomheder.

  Inden uheldet skulle være ude, og der kommer indbrud i din virksomhed, er det en god idé at tage imod vores tilbud i Midtjysk El Center om alarmer og videoovervågning, som kan være en god tyverisikring i din virksomhed. Herved kan du få en ekstra form for sikkerhed, idet alarmsystemerne fra Midtjysk El Center kan fungere som en tyverisikring i din virksomhed.

  Brand i din virksomhed

  Udover dette er det ikke kun indbrud, som vores adgangskontrolsystemer kan sikre dig og din virksomhed imod. Adgangskontrolsystemer kan nemlig også hurtigt gøre dig opmærksom på, hvis der er brand i din virksomheds bygninger. Adgangskontrolsystemer inden for røg og brand er blevet udviklet på en særlig måde, hvor du hurtigst muligt får besked om en mulig brand, sådan at du så hurtigt som muligt kan nå at reagere. Dette kan give en meget større mulighed for at virksomhedens bygninger bliver evakueret, sådan at du og dine medarbejdere kan nå at komme ud af bygningerne og i sikkerhed fra branden. Det kan også give en meget større mulighed for at din virksomheds vigtige arbejde, inventar, og hvad du ellers har af særlige betydningsfulde og værdifulde genstande i din virksomhed, kan komme i sikkerhed og blive reddet, før branden kan nå at gøre alt for meget uoprettelig skade på inventaret, arbejdet og genstandene.

  Brandskader er ofte meget omfattende på grund af varmen og ilden, men også særligt på grund af røgen og soden, som kan sprede sig til alle rummene i din virksomhed, samt som kan ødelægge alt på sin vej. Derfor er det særligt vigtigt at du forsøger at forebygge brand i din virksomhed, blandt andet ved at sikre dig med et godt adgangskontrolsystem af god kvalitet, som, så hurtigt som muligt, kan gøre dig opmærksom på, om der er røg eller brand i din virksomheds bygning. En måde hvorpå du kan forebygge brand i din virksomhed, kan også være ved at følge nogle relativt simple brandtekniske vejledninger. En stor og super effektiv indsats, kan være at installere nogle automatiske sprinkleranlæg i din virksomhed, som automatisk bliver sat i gang, hvis adgangskontrolsystem kan opsnuse røg eller brand i din virksomhed. Det kan også være en god idé at have nogle gode ildslukkere i din virksomhed, og i denne forbindelse er det meget vigtigt at du vælger den model, der passer til dit behov, samt at du placerer ildslukkeren det rigtige sted. Herudover kan det også være en god idé at øge brandsikkerheden markant med brandalarmer, branddøre og brandsektionering af din virksomheds bygninger, sådan at dele af bygningen kan lukkes af, hvis der skulle opstå brand i en anden del af bygningen. Det kan for eksempel være en god idé at frasektionere vitale funktioner såsom serverrum, formlagre og modellagre. På denne måde kan du nemmere undgå, at mindre brande forårsager nogle store ødelæggelser, idet en mindre brand herved har sværere ved at brede sig til andre dele af din virksomheds lokaler.

  Desuden er to faste rutiner vigtige:

  • En årlig termografisk undersøgelse af de elektriske installationer.
  • Et dagligt fyraftenstjek, som er den samme rutine hver dag. I forbindelse med dette fyraftenstjek, er det ofte en god idé at udpege én person, som er ansvarlig for, at dette fyraftenstjek bliver gennemført, samt at der bliver fulgt op på eventuelle mangler, der kan være i denne forbindelse.

  Ved fyraftenstjekket skal der blandt andet kontrolleres:

  • Om alarm- og sikringsanlæggene er tilsluttede samt er i orden.
  • Om brandporte samt branddøre er lukkede mellem de forskellige afdelinger i virksomheden.
  • Om yderdøre, porte og vinduer i virksomheden er lukkede og låste.

  Ved fyraftenstjekket er det også vigtigt at der bliver kontrolleret:

  • Om vandhaner er blevet lukket på selve vandhanen.
  • Om levende lys og åben ild er blevet slukket.
  • Om kaffemaskiner og kogeplader er slukkede på stikkontakterne.

  Ydermere er det vigtigt at du, ved fyraftenstjekket, sørger for at:

  • Brandfarlige væsker er anbragt i lukkede beholdere samt er på den korrekte plads.
  • Trykflasker og gasflasker er lukket på flaskeventilen.
  • Brandfarligt affald og klude, som har rester af olie og væsker på sig, som muligvis vil kunne selvantænde, er blevet anbragt i en stålbeholder med tætsluttende låg – her er det også vigtigt at tjekke om denne beholder bliver tømt til udendørs sikkert oplag.

  Hvis du har gæstehåndværkere i din virksomhed, kan det også være en god idé, ved fyraftenstjekket, at kontrollere:

  • Om der er ryddet op rundt om brandbart affald.
  • Om der er ryddet op efter fremmede håndværkere.
  • Om fremmende håndværkere eventuelt har benyttet sig af svejsning, vinkelslibning, eller måske har udført tagpaparbejde.

  Hvis din virksomhed udfører eller får udført noget arbejder, som er varmt, eller hvis arbejdet har at gøre med brandfarlige væsker, skal du være særligt opmærksom på brandrisikoen i denne forbindelse. Hertil er nogle særligt gode råd:

  • Fjern så vidt muligt brandbart materiale fra det pågældende arbejdssted.
  • Sørg altid for at have det korrekte brandslukningsudstyr på arbejdsstedet.
  • Etablér brandvagter på det pågældende arbejdssted under udførelsen af arbejdet, samt mindst én time efter at arbejdet er afsluttet.

  I denne forbindelse er selve bevidstheden om, at der er store risici i forbindelse med varmt arbejde, helt afgørende for forebyggelsen af brand. Desuden kan det, hvis din virksomhed beskæftiger sig med varmt arbejde, være en god idé at gennemføre et certificeret kursus for de medarbejdere, hvor det kan være relevant. På denne måde kan du sikre dig, at de relevante medarbejdere i din virksomhed har fuldstændig styr på, hvad de skal gøre, og hvordan de skal handle, hvis uheldet skulle være ude, hvor der er brand i virksomhedens lokaler.

  Hvis uheldet alligevel skulle være ude, og der er røg eller brand i din virksomheds bygning, kan adgangskontrolsystemer af Midtjysk El Center meget hurtigt gøre dig opmærksom på, hvis der er brand eller røg i din virksomheds bygninger. På denne måde kan du, eller dine medarbejdere i virksomheden, reagere hurtigt og evakuere og skaffe hjælp, sådan at så meget som muligt af din virksomheds lokaler, inventar, arbejde og andet værdifuldt i virksomheden kan reddes i tide.

  Vand og oversvømmelse i din virksomhed

  En vandalarm kan derudover være en fordel at få installeret i din virksomhed. Ved denne alarm kan du så hurtigt som muligt blive gjort opmærksom på, om der er vand i kælderen i din virksomhed, som eventuelt kan føre til en oversvømmelse i hele bygningen. På denne måde kan du så hurtigt som muligt nå at få udbredt de skader, der måtte forekomme i denne forbindelse, samt sørge for at forhindre en eventuel oversvømmelse i din virksomheds bygning.

  For, på lang sigt, at forebygge at der kommer skader i din virksomheds bygning, på grund af skybrud eller kraftig regn, kan følgende være nogle gode råd at følge:

  • Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at undgå for mange flisebelagte terrasser, indkørsler eller lignende. Ved at undgå dette, vil vand fra skybrud eller kraftig regn have bedre mulighed for at sive ned i jorden.
  • Sørg for, at terrænet falder væk fra bygningen. På denne måde kan du undgå, at vandet vil komme til at samle sig op ad fundament samt kældervægge, og dermed ender med at trænge ind i virksomhedens bygning.
  • Sørg for at revner og utætheder i fundament og kælderydervægge i virksomhedens bygning bliver repareret. På denne måde vil vandet ikke kunne trænge ind i bygningen.
  • Undlad at bruge organiske materialer i din virksomheds kælder. Det kan for eksempel være en god idé at undlade at bruge trægulve, men i stedet bruge flisegulve. Brug heller ikke træbeklædning på væggene, men sørg for at få malet væggene med en egnet maling. Generelt skal du sørge for at der bruges bygningsdele, der kan tåle vand.
  • Undlad at bruge virksomhedens kælder til opbevaring. Det er ofte i denne del af en bygning, at vandet trænger ind, og det ville være super ærgerligt, hvis en masse arkiver, inventar, værdigenstande eller andet går tabt.
  • Det kan være en god løsning at etablere faskiner eller regnvandstønder til at opsamle regnvand fra tag og terrasse samt lede vandet væk herfra. På denne måde vil den store mængde regnvand ikke belaste det offentlige kloaksystem.
  • Sørg for at rense tagrender, afløb og brønde, sådan at den store mængde vand vil kunne strømme uhindret gennem afvandingssystemerne.
  • Kontakt eventuelt en autoriseret kloakmester. Han vil kunne gennemgå din virksomheds kloaksystem, samt vil kunne vejlede dig om, hvad du kan gøre for at undgå, at der kommer en oversvømmelse i virksomheden. Det er desuden en autoriseret kloakmester, der skal udføre dette arbejde i din virksomhed.

  For at undgå at der kommer en stor oversvømmelse i din virksomhed, som hurtigt kan medføre store skader, som det tager meget lang tid og ressourcer at rydde op efter, kan det være en god idé løbende at holde dig opdateret om mulige skybrud i området. Hvis du er opmærksom på at der måske kommer skybrud, eller at der kommer rigtig meget regn på kort tid, i området, hvor din virksomhed befinder sig, kan du bedre forberede dig på de store mængder af vand, hvorved du lettere kan forebygge at for eksempel kælderen i din virksomhed bliver oversvømmet.

  Hvis der bliver varslet om kraftig regn eller skybrud i lokalområdet, hvor din virksomhed befinder sig, kan du gøre følgende:

  • Sørg for at klodse tingene i kælderen op, så det hele ikke står på gulvet, eller sæt det mindst modstandsdygtige inventar op i stueniveau, samt fjern eventuelle gulvtæpper. På denne måde bliver gulvtæpperne og de ting, der står på gulvet, ikke skadet, hvis der kommer beskidt kloakvand ind i virksomhedens kælder. Det er smartest hvis tingene står på stålreoler, som kan vaskes grundigt ned og desinficeres efter en eventuel oversvømmelse.
  • Sørg for at lukke alle døre og vinduer, så der ikke kan komme vand ind den vej.
  • Sørg for at lukke ventilationshuller i ydervæggene. Hvis der er huller i ydervæggen på din virksomheds bygning, som er placeret tæt på terræn, er det en god idé at du sørger for at lukke disse. Det kan også være en mulighed at skrue krydsfinerplader over åbningerne.
  • Tjek afløbene og tagrenderne for blade, grene og andet, som kan hindre vandet i at løbe frit. Det kan desuden også være en god idé at gå tagbrøndene igennem og rense disse, hvis de er fyldt med for eksempel blade, grene og snavs.
  • Sørg for at terrænet omkring virksomhedens bygning bliver tjekket grundigt. Hvis terrænet falder ind mod huset, kan du sørge for at grave nogle mindre kanaler i terrænet. På denne måde kan vandet ledes væk fra bygningens sokkel og længere ud i terrænet. Disse kanaler behøver ikke være brede, men de skal have fald væk fra virksomhedens bygning, sådan at vandet kan blive ledet væk.
  • Sørg for at der er nogen i lokalerne i din virksomhed, eller få nogen til at holde ekstra øje med lokalerne, mens skybruddet eller den kraftige regn står på.
  • Det kan være en god idé at have sandsække parat, som kan lægges på de steder, der er utætte. På denne måde kan man stoppe en hel del af det vand, som er ved at trænge ind i bygningen. Hvis vandet er på vej ind gennem vinduer og døre eller gennem utætheder, kan du lægge disse sandsække ud, som vil dæmme op for vandet.
  • Sørg for at begrænse eventuelt opstigende kloakvand. Dette kan du gøre ved at lægge et stort stykke plast ovenpå gulvafløbet og derefter lægge sandsække ovenpå dette. Herefter skal du lægge en krydsfinerplade ovenpå sandsækkene og få den til at holde fast ved at klemme en lægte fra pladen fast til loftet. Hvis der også er en risiko for, at vandet stiger op af toilettet, kan du fylde en plastpose med noget stof eller lignende. Stop denne pose med stof eller lignende ned i toilettet og læg sandsække og krydsfinerplade oven på. Sæt herefter en lægte i spænd mellem krydsfinerpladen og loftet, sådan at pladen og sandsækkene holder det store pres af vand nede.
  • Det kan desuden være en god idé at have en automatisk pumpe i din virksomheds bygning, til at fjerne indtrængende vand – dette særligt, hvis du før har haft vand i kælderen. Du skal kun benytte denne pumpe, hvis det er regnvand, som trænger ind i dit hus. Hvis det er kloakvand, skal du ikke bare pumpe det ud i haven eller på græsplænen, hvis du har dette ved siden af din virksomheds bygning. Kloakvand skal i stedet samles i spande, indtil det er muligt at hælde det tilbage i kloakken igen.

  Skulle uheldet alligevel ske, og der er vand i kælderen i din virksomhed, sådan at den er i risiko for at blive oversvømmet, kan en vandalarm fra Midtjysk El Center gøre dig opmærksom på vandet så hurtigt som muligt. På den måde kan du nå at reagere hurtigt, så uheldet ikke går unødigt meget udover virksomhedens lokaler og inventar.

  Fugt i lokalerne i din virksomhed

  I vores sortiment kan du også finde en såkaldt fugtsensor. Dette er en sensor, som holder godt øje med niveauet af fugt i din virksomheds bygning. På denne måde kan du sørge for at have et bedre indeklima i din virksomheds lokaler, idet du kan se på sensoren om fugtniveauet i lokalerne er for højt eller lavt.

  Hvis der er fugt i lokalerne i din virksomhed, kan det blandt andet være med til at ødelægge bygningen samt kan skabe grobund for skimmelsvamp. Samtidig kan fugt og skimmel være skadeligt for dig og dine medarbejdere, som jævnligt færdes i din virksomheds lokaler. Skimmelsvampe er ikke akut skadelige, hvorved der normalt ikke er nogen risiko ved, i en kortere periode, at færdes i en bygning med skimmelvækst. Dog kan det, hvis man færdes i bygningen hver dag eller jævnligt, være skadeligt på sigt. Hvis man opholder sig i bygninger, som har dårligt indeklima, kan det give sig udslag i de såkaldte indeklimasymptomer, såsom:

  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • Træthed
  • Irriterede slimhinder
  • Irritation i øjne, næse og øvre luftveje, hvilket kan øge risikoen for luftvejsinfektioner
  • Hoste
  • Hududslæt
  • Forøget risiko for allergi og overfølsomhed

  Disse symptomer kan især ramme følsomme personer og børn, samt voksne, som i forvejen lider af allergi, astma eller høfeber. Dog kan disse symptomer også skyldes noget andet end vækst af skimmelsvampe i bygningen, såsom mangel på søvn, støv, infektioner, for høj temperatur, eller dårlig ventilation eller afgasning fra maling, byggematerialer og tæpper. Det kan være en god idé at være opmærksom på, om disse symptomer eventuelt opstår, når man opholder sig i nogle bestemte bygninger – for eksempel når man opholder sig i virksomhedens lokaler. Hvis symptomerne bliver mindre eller helt forsvinder, når man forlader den pågældende bygning, kan der muligvis være en sammenhæng med bygningens indeklima. Hvis du ikke oplever, at der er andre tegn på skimmel i din virksomheds lokaler, end de personlige oplevelser, som du og dine medarbejdere eventuelt kan opleve, bør du undersøge sagen nærmere. I denne forbindelse er det vigtigt at du ikke kun leder efter skimmel og fugt, men også søger efter andre eventuelle årsager til symptomerne.

  På grund af de mange risici for dit og dine medarbejderes helbred, samt for din virksomheds lokaler generelt, er det meget vigtigt at forsøge at forebygge at der kommer fugtskader i din virksomheds bygning. Dette kan du blandt andet gøre ved at tjekke bygningen for det, som almindeligvis er årsagen til fugt. Du bør for eksempel reagere hurtigt, hvis du opdager, at et område af en ydermur virker koldt, fugtigt og har skjolder. Dette gør sig også gældende, hvis der trænger vand ind fra taget, eller hvis kælderen i din virksomheds bygning lugter muggent. På denne måde kan du opdage en fugtskade i tide, inden skaden kan nå at udvikle sig. Hvis du allerede har en fugtskade i din virksomheds bygning, kan det være en rigtig god idé at stille en affugter i rummet. Ved større fugtskader er det desuden en god idé at kontakte en fagmand på området, som vil kunne hjælpe dig med problemet.

  I forbindelse med en eventuel oversvømmelse efter et skybrud eller efter kraftig regn eller lignende, er det særligt vigtigt at du er opmærksom på at bekæmpe fugten, når først vandet er væk. For eksempel er det vigtigt at du sørger for at du får åbnet døre og vinduer, så du får luftet godt ud efter oversvømmelsen, at du benytter dig af ventilatorer til at skabe gennemtræk, samt at du sørger for at tømme skuffer, skabe og lignende, sådan at al fugten ikke vil ødelægge indholdet. Det kan for eksempel være en god idé at bruge en affugter i mindre rum, hvor du lukker døre og vinduer, sådan at du derved kan rette op på skaderne efter oversvømmelsen.

  For at forebygge fugt og skimmelsvamp i din virksomheds lokaler, kan følgende råd være gode at stile efter:

  • Sørg for at hældningen fra virksomhedens kælderindgang går imod afløbet. Det er muligt at undersøge denne hældning ved for eksempel at bruge en bold. Hvis bolden triller mod afløbet når du lægger den på gulvet, er hældningen som den skal være.
  • Hold godt øje med, om der er skjolder på væggene.
  • Hvis der er begyndende fugtskader, kan det være en god idé at sætte en affugter op.
  • Sørg for at der bliver luftet godt og grundigt ud i hele din virksomheds bygning. Luft ud kort og intenst – det er særligt vigtigt at du, om vinteren, sørger for at der bliver lavet gennemtræk i ti minutter to gange om dagen.
  • Vær opmærksom på om ruderne i din virksomheds lokaler begynder at dugge. Hvis kanten af dug bliver mere end to centimeter bred, kan det være et tydeligt tegn på, at du og dine medarbejdere skal lufte mere og grundigere ud i hverdagen.
  • På toiletter og badeværelser i din virksomheds lokaler er det endvidere særligt vigtigt at undgå fugt. Her kan du sørge for at få installeret en fugtstyret ventilator, som automatisk kan slå til, når rummet bliver for fugtigt. Er der badeværelser i din virksomheds lokaler, hvor du og dine medarbejdere kan tage et bad, er det desuden særligt vigtigt at være opmærksom på at der skal luftes ud via denne ventilator eller via et vindue i badeværelset. Mange privatpersoner har gjort det til en vane at man lufter ud på badeværelset, hver gang man børster tænder. Dette smarte trick kan du eventuelt også overføre til din virksomhed, hvor det at lufte grundigt ud eventuelt gøres til en del af et aftenrutinetjek gennem virksomhedens bygninger.
  • Hvis du skulle være så uheldig, at der kommer skimmelsvamp på badeværelset i din virksomhed, kan dette blive fjernet med klorin. Svampene viser sig ofte som sorte pletter på fugtige overflader, hvilket typisk forekommer i badeværelser, hvor der ofte er kondens på vinduet. Disse pletter kan man indimellem også finde på de kolde ydervægge, under tag, som er utætte, i virksomhedens kælder, samt på andre steder, hvor der kan være utætte vandrør. Her kan du nemt fjerne skimmelsvampen med klorin, men hvis du har problemer med at der er skimmel andre steder i virksomhedens lokaler, er det vigtigt at du sørger for at årsagen til skimmelsvampens opståen findes, således at problemet kan blive udbedret så hurtigt som muligt.