0 Varer
Vælg en side

Belysning overalt 

– både i hjemmet og i virksomheden

God belysning handler om mere end valg af lamper. Lys har nemlig ikke kun betydning for, hvor meget eller hvor lidt man kan orientere sig i et rum. Det har også en enorm indflydelse på dit psykiske og fysiske velvære, at der er et godt indeklima, og det kan en god belysning være med til at skabe.

Kontakt: elektriker Ikast

I Danmark er vi vant til at have utrolig meget lys i sommerhalvåret, og ganske sparsomt lys i vinterhalvåret. Derfor er det også vigtigt, at vi sørger for at give vores helbred de bedste betingelser, også når det er mørkt og koldt udenfor. Vi kan hjælpe dig med at finde de bedste løsninger til din indendørsbelysning, og på den måde hjælpe dig med ikke kun at skabe et godt indeklima, men også at finde en løsning, der både har en lav ydelse og en lang levetid.

Én på lampen

Når du skal vælge, hvordan din bolig skal indrettes med belysning, så er det nemt at tro, at det bare handler om hvilken lampe, man vælger. Der er mange, som vælger lamper, der passer ind i boligens stil, men som måske tænker knap så meget over, om lampen rent faktisk giver den rigtige mængde lys og spredning, der er brug for. Vi ved, at placering og valg af pærer har mindst lige så meget at skulle have sagt, når man gerne vil skabe en hyggelig og god atmosfære med indendørslamper i hjemmet. Derfor står vi også klar til at hjælpe dig med både valg og montering af lamper, så du kan få skabt de bedste betingelser i dit hjem.

De fleste har lamper hængende i deres hjem med nedadrettet lys. Denne type for belysning kan betyde, at et rum stadig kan føles mørkt og uoplyst, selvom det har mange lamper. Når lyset ikke kan komme ordentlig ud i hjørnerne af rummet, så får det rummet til at synes mindre, og som om der er lavere til loftet, end der egentlig er. Derfor anbefaler vi, at der anvendes flere forskellige typer af lyssætning i et rum, for at oplyse rummet bedst muligt. På den måde får du også taget højde for de mange funktioner, et rum i dag har. I dag har mange f.eks. et køkkenalrum, hvor der både skal kunne laves mad, ses fjernsyn, laves lektier og leges på én gang. Så meget desto mere er der behov for at kunne oplyse rummet på en måde, så der tages hensyn til alle aktiviteterne.

Gå en grøn og energibesparende fremtid i møde

Tidligere kostede det mange penge at lade lyse brænde. Mængden af strøm som både brugte pærer og apparater var enorm, og man var lidt mere sparsom med hvor meget lys, man havde kørende i sin bolig. Det billede har for mange ændret sig en del. Vi skal i den grad stadig tænke på miljøet, og i dag er det muligt at få den gode og sunde belysning uden at skulle få dårlig samvittighed over hverken pris eller miljøpåvirkning.

LED pærer er klart det bedste produkt på markedet i dag, når det kommer til både levetid og energieffektivitet. Herunder kan du se fordelene ved at skifte til LED.

  • LED bruger ca. 25% mindre strøm end de klassiske sparepærer
  • LED har en gennemsnitlig levetid på mellem 10-25 år, og er dermed en kilde til grøn og vedvarende energi, i forhold til sparepærer, der har en levetid på mellem 6-10 år
  • LED tænder med det samme, i modsætning til en sparepære
  • LED er justerbar i lysstyrken, eller det er de fleste, og uden at farven ændrer sig
  • LED tåler både kulde og vibrationer, som gør dem velegnet til udendørslamper, f.eks. til en sensor
  • LED er fri for kviksølv, som er godt for miljøet

Indretning med lys, rum for rum

Herunder giver vi dig et overblik over, hvordan du kan indrette dit hjem med belysning, så du får mest muligt ud af den, og så du både får et godt arbejdslys, men også kan få en hyggebelysning.

I stuen er det vigtigt med en ordentlig grundbelysning, gerne en der kan skrues op og dæmpes. Det kunne f.eks være LED spots fordelt i hele loftet, der kan give dig denne gode grundbelysning. Du kan du med fordel se på, hvordan du har indrettet rummet med møblerne, når du skal placere dine lamper. Har du en lænestol, så sørg for, at der er en god standerlampe i nærheden. Sørg for belysning omkring din sofagruppe, og andre steder, hvor du opholder dig. På den måde kan du skabe en varieret belysning ved at tænde eller slukke for de forskellige lamper i rummet.

I værelserne skal du også kigge på rummets indretning, og hvilke funktioner lyssætningen skal udfylde. I et børneværelse er det måske en god idé med loftsbelysning, når der leges på gulvet, eller når far og mor skal støvsuge. Der er måske også brug for at kunne have en svag belysning, når der skal puttes, for at skabe tryghed for barnet. De lidt større børn har måske brug for belysning over skrivebordet eller ved deres sengebord.

I forældresoveværelset er en god grundbelysning også vigtig, da det ofte er her, du klæder dig på. Sengebordslamper eller væglamper ved sengen er også praktiske, hvis du gerne vil læse inden du lægger dig til at sove.

Køkken og bryggers har begge brug for en god grundbelysning. Det er vigtigt at kunne se, om madvarer eller tøj er beskidt, og at man ikke skygger for sig selv, og dét man står og laver. Når grundbelysningen er på plads, kan du sagtens finde lækre lamper, der kan hænge over din kogeø eller vask og give rummet karakter.

I badeværelset er det enormt vigtigt med et godt lys omkring spejlet. Uanset om du barberer dig eller lægger makeup, er det vigtigt med belysning både forfra og ovenfra for at få den bedste farvegengivelse og dermed undgå skygger.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for rådgivning og sparring eller hjælp til ophængning, installation eller andet el-arbejde med belysning.

Brug for vejledning? Lad os hjælpe dig