0 Varer
Vælg en side

Få et tilbud på din nye varmepumpeløsning her

    Vi ringer dig op inden for 1-2 hverdage

    ”Nu hvor vi har haft varmepumpen i mere end 12 måneder, kan jeg overraskende nok konstatere, at vi kun har brugt 5800 kr. på driften af pumpen. Så konsulentens beregninger holder vand og mere til, og pumpen præsterer langt bedre end forventet.”

    John Kristensen

    – ​Grene Maskinteknik

    Hos os får du én leverandør, som varetager alt fra beregning til montering. Uden dikkedarer!

    Ingen opgave er for lille eller stor. Vi dækker alle typer af kunder.

    Hvorfor har mere end 500 virksomheder valgt en af vores varmepumpeløsninger?

    Udover den åbenlyse fordel ved at spare penge på varmeregningen eller få opvarmet uopvarmede lokaler til små penge, så bliver vi ofte pga. vores lange garantiperiode og korte responstider.

    I Midtjysk Elcenter vil vi være nemme at tale med og forstå. Vi klarer det tekniske, så du kan tage stilling til de vigtigste beslutning med ro i maven.

    Vi leverer i hele landet og er ikke længere end et telefonopkald væk – uanset hvad du har på hjerte.

    %

    Typisk varmebesparelse pr. år

    Års udvidet garanti

    3 gode grunde til at vælge Midtjysk Elcenter

    1

    Mere end 25 års erfaring

    Vi har monteret over 3000 varmepumper både hos private og erhverv og har servicekontrakter på langt størstedelen af dem.

    Vi er en af landets største leverandører af varmepumper.
    Så du og din varmepumpe, er i trygge hænder hos os, og kan nyde godt af vores mange års erfaring.

    2

    God service. Med garanti!

    Vi forsøger altid at forbedre os og give vores kunder den bedste oplevelse – det er vores blåstempling med ISO 9001 et udtryk for. ISO 9001 er et  anerkendt kvalitetsledelsessystem, der skal sikre, at vi opfylder specifikke krav og samtidig fokuserer på at skabe øget kundetilfredshed.

    3

    Totalløsninger uden dikkedarer

    Hos os får du en total løsning  – vi står for det hele. Alle varmepumper bliver leveret og monteret af vores dygtige KMO certificerede montører.  Ligegyldigt hvor kompliceret opgaven er, så finder vi altid en løsning ved hjælp af vores store leverandørnetværk.

    Få et tilbud på din nye varmepumpeløsning her

      Vi ringer dig op inden for 1-2 hverdage

      Luft til vand varmepumpe til erhverv

      Ønsker du en bæredygtig og effektiv varmeløsning til din virksomhed? Så er en luft til vand varmepumpe måske den rigtige løsning. Luft til vand varmepumper er især blevet populære grundet, at de er billige i drift, effektive samt klimavenlige.

      Varmepumper er ikke kun en økonomisk gevinst for private brugere og deres boliger, men også for erhvervskunder og deres virksomheder. Vi tilbyder tilmed varmepumper til større projekter i industri og erhverv, hvor der er behov for større og mere effektive løsninger for eksempel varmeværker, feriecentre, daginstitutioner, plejehjem, skoler, kontorejendomme, landbrug, produktion og lignende.

      Hvad siger vores kunder

      Vi har installeret over 3000 varmepumper rundt i hele Jylland og på Fyn – skal vi også montere din?

      “God service og godt tilbud for en varmepumpe.”
      Torben, 2019

      “Top Service hele vejen igennem”
      Mads, 2019

      Varmepumper er velegnede til større projekter og indebærer en lang række fordele, blandt andet:

      Lavere driftsomkostninger

      Energieffektiv varmeløsning

      Velegnet til både varme og varmt brugsvand

      Jordens egne ressourcer anvendes

      Hos Midtjysk El Center tilbyder vi en bred vifte af luft til vand varmepumper fra for eksempel Panasonic, Mitsubishi og Daikin. Lyder det som noget for dig? Så er du velkommen til at kontakte os, så vi kan finde den rette løsning til din virksomhed.

      Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

      Luft til vand varmepumpen fungerer sådan, at den optager varmeenergien fra luften udenfor og overføre denne energi til vand indenfor i varmepumpen i et lukket kredsløb. Dette vand kan først og fremmest bruges til brugsvand, men det kan også benyttes til gulvvarme, radiatorvarme og varmtvandsbeholdere. Pumpen benytter sig altså af lettilgængelig energi og overfører det til vand, der benyttes til forskellige formål rundt omkring i din virksomhed.

      Pumpen er i stand til at øge temperaturen i den optagne energi gennem et lukket kredsløb med et flydende kølemiddel og en kompressor. Det flydende kølemiddel, som findes indeni varmepumpen kaldes brine. Brinen cirkulerer rundt i systemet og har til opgave at indsamle varmen fra vandet. Processen i en varmepumpe kan sammenlignes med, hvad der sker i et køleskab. Køleskabet trækker varmen ud af luften via en ventilator, og på samme måde optager varmepumpen varmen i luften og overfører energien til vand indeni varmepumpen.

      Denne proces kan også forklares således:

      Fordamperen er den del, hvor den varme brine begynder at varme kølemidlet op, som cirkulerer rundt inde i varmepumpen. Kølemidlets kogepunkt er så lavt, at det hurtigt opvarmes og omdannes til damp.

      Dampene fra kølemidlet fortsætter ind i kompressoren, hvor det vil blive komprimeret. Dette øger temperaturen samtidig med at lufttrykket øges inde i varmepumpen.

      Det varme kølemiddel begynder at bevæge sig ind i kondensatoren, hvor varmen overføres til pumpens varmesystem, der distribuerer varmen videre ind til de forskellige formål i virksomheden. I denne del af processen nedkøles kølemidlet også og kondenseres tilbage til flydende form.

      Sidst men ikke mindst fortsætter kølemidlet til ekspansionsventilen, som er med til at sikre, at lufttrykket og temperaturen sænkes. Dernæst forbereder pumpen sig på at gentage processen fra toppen.

      En luft til vand varmepumpe består af to hoveddele – en indedel samt en udedel:

      Udedelen står for at optage energien fra luften. Den fungerer som en stor ventilator, som sørger for at trække luft udefra gennem en varmeveksler i varmepumpen. Udedelen sidder typisk placeret i en cirka 1 meter høj og bred boks, og den placeres forholdsvis tæt på din virksomhed.

      Indedelen har til opgave at pumpe den optagne varme ind i din virksomhed gennem radiatorer eller gulvvarme. Inde i din virksomhed skal denne del af anlægget placeres. Indedelen er med tilhørende styreelektronik.

      Hvis du overvejer at investere i en luft til vand varmepumpe til din virksomhed, bør du først og fremmest overveje, om du har den nødvendige plads til både indedelen samt udedelen.

      Da erhvervskunder typisk har et større behov end private, så vil størrelsen på varmepumpen naturligvis også tilpasses derefter. Det kan derfor være svært at regne med, hvor stor varmepumpen skal være for at dække jeres behov i virksomheden.

      En varmepumpe kan fungere ned til omkring -20 grader. Vi anbefaler at få monteret en såkaldt elpatron, der vil sørge for at systemet stadig fungerer, selv hvis temperaturen skulle falde yderligere. Hvis der er stort behov for varmt vand i virksomheden, kan der også være behov for montering af en elpatron, så der med sikkerhed vil være nok varmt vand. Derudover har luft til vand varmepumper indbygget en såkaldt buffertank med vand, der varmes op i løbet af dagen. På den måde vil du være sikker på at have en masse varmt vand, selv om natten.

      Varmen fra luften optages og køles ned af varmepumpen, og fugtigheden i luften vil derfor sætte sig som rimfrost på varmepumpens køleflade. Dette sker, når det er køligt udenfor, og hvis temperaturen er under 5 grader. Det vil medføre, at varmepumpen skal bruge omkring 5 minutter per time på at afrime ventilatoren. Typisk vil det resultere i en smule støj alt afhængig af, hvilken type varmepumpe, man har. Derfor bør varmepumpen ikke placeres lige op ad terrassen og soveværelset, da det vil kunne genere om sommeren.

      Fordele og ulemper ved luft til vand varmepumper

      Overvejer du at energioptimere din virksomhed ved at udskifte din nuværende energikilde med en langt mere effektiv og grøn varmeløsning? Så er en luft til vand varmepumpe det ultimative valg. Luft til vand varmepumpen er en billig, grøn og effektiv energikilde, der sikrer din virksomhed en grøn profil – men der er selvfølgelig også et par ulemper ved denne type varmeløsning. Vi har opsat en lang række fordele og ulemper ved luft til vand varmepumpen, så du nemt kan skabe dig overblik over, hvorvidt en varmepumpe vil være et godt valg til din virksomhed. Det kan nemlig være rart at kende til de forskellige fordele og ulemper, når du skal investere i en luft til vand varmepumpe.

      P

      Fordele ved en luft til vand varmepumpe:

      Der er ingen påfyldning af biologiske eller fossile brændsler – det vil sige, at varmepumpen er CO2 reducerende.

      Varmepumpen har lav fremløbstemperatur, som er velegnet til vandbåren gulvarme.

      Varmepumpen har en høj driftsikkerhed og kræver minimal vedligeholdelse, så du skal altså ikke tænke på, om din virksomhed vil være varmet tilstrækkelig op.

      Pumpen er en god investering i din virksomhed, der på længere sigt vil resultere i besparelser på varmeregningen. Faktisk er det muligt at spare op imod halvdelen af din varmeudgift ved at udskifte dit gamle fyr med en moderne varmepumpe.

      Varmepumpen kan tilsluttes WiFi og er nem at betjene. Uanset hvor du er henne, kan du styre din varmepumpe, så varmen passer til virksomhedens behov.

      Har du ikke udendørsareal til et jordvarmeanlæg, eller ønsker du ikke at hive hele grunden op? Så er luft til vand varmepumpen et godt alternativ til jordvarme, hvor du stadig får en effektiv og billig varmeløsning til din virksomhed.

      En luft til vand varmepumpe er i stand til at opvarme din virksomhed året rundt, selv når der er frostgrader i luften.

      Med en luft til vand varmepumpe forekommer ingen luftgener i fyrrum, som der gør ved for eksempel oliefyr og gasfyr.

      Varmepumpen skal have strøm for at fungere, men ligesom en jordvarmepumpe producerer den cirka 3 gange så meget energi, som den forbruger. Helt konkret betyder det, at for hver 1 kilowatt, der forbruges, får man 3 kilowatt varme igen.

      O

      Ulemper ved en luft til vand varmepumpe:

      Luft til vand varmepumpen vil året rundt komme med en svag summen, der lyder lidt som en vaskemaskine, og den er derfor ikke støjfri.

      Varmepumpens effektivitet afhænger af klimaet, så der kan være perioder, hvor der er behov for en elpatron til at holde energiniveauet oppe.

      Det kan være nødvendigt at montere en elpatron i vamtvandsbeholderen, da varmepumpen i visse situationer kan have svært ved at følge med og holde din virksomhed varm. Det kan for eksempel være, hvis der er under -10 grader, da varmepumpen da kan risikere at komme på overarbejde afhængig af din virksomheds varmebehov. Derudover kan en elpatron være en god ide, hvis mange i virksomheden benytter sig af varmt vand på samme tid.

      En luft til vand varmepumpe er effektiv og billig, men alligevel er denne løsning ikke helt så fordelagtig som jordvarme rent økonomisk set.

      Nogle vil mene, at varmepumpens udedel samt indedel er ikke særlig pæne at se på. Derudover vil de naturligvis fylde noget plads. Det kræver altså, at du har et sted, hvor udedelen kan sættes så du får det optimale udbytte ud af den, uden at den forstyrre hverken dig eller dine naboer.

      I visse tilfælde kan der kræves nye radiatorer grundet den lave fremløbstemperatur, som varmepumpen har – dette vil en installatør naturligvis hjælpe dig med.

      Typer af varmepumper til erhverv

      En varmepumpe er uden tvivl en effektiv løsning for din virksomhed, hvis du ønsker besparelser på varmeregningen. Der findes forskellige typer af varmepumper alt afhængig af dine behov og ønsker, og vi har derfor listet de forskellige typer varmepumper op her.

      Luft til luft varmepumpen

      Denne type varmepumpe er den billigste og nemmeste løsning til opvarmning af din virksomhed. Varmepumpen har hurtigt betalt sig selv hjem i form af besparelser på varmeregningen, som udgør omkring 50% pr. år. Du kan også få luft til luft varmepumper med indbygget aircondition funktion. En luft til luft varmepumpe er et selvkørende system, så omkostninger og planlægning af genopfyldning er derfor ikke nødvendigt.

       

      Luft til vand varmepumpen

      Luft til vand varmepumpen er en større investering sammenlignet med luft til luft varmepumpen. Levetiden er til gengæld på cirka 20 år, og besparelserne på din virksomheds varmeregning er endnu større. Luft til vand varmepumpen sørger for at opvarme og afkøle rum i din virksomhed, men pumpen kan også bruges til opvarmning af brugsvand samt bidrage med besparelser på varmeregningen. Hvis man sammenligner med et oliefyr eller naturgasfyr, er der meget lave vedligeholdelsesomkostninger, da denne varmepumpe er et selvkørende system.

       

      Jordvarmepumpe

      Denne type pumpe er den største investering din virksomhed kan foretage sig, når det kommer til varmepumper. Til gengæld er denne varmepumpe det system med længste levetid, og jordvarmepumpen har derudover også den bedste varmeudvinding af de 3 systemer. Jordvarmepumpen kan opvarme brugsvand og varmepumpeanlægget er anonymt, da det ligger under jorden.

       

      Grunden til, at luft til vand varmepumpen er et godt valg til din virksomhed er, at du ikke behøver rive din grund op udenfor virksomheden for at få lagt varmeudvindingsanlægget til jordvarmepumpen. Derudover er investeringen ikke nær så stor som ved jordvarmepumpen, og den vil hurtigt betale sig selv hjem gennem besparelser på varmeregningen. Luft til vand varmepumpen er altså et bæredygtigt valg, der sikrer din virksomhed varme året rundt, en grøn profil og ekstra penge på kontoen.

      Hvorfor luft til vand varmepumpe til erhverv?

      En varmepumpe er en grøn opvarmningsløsning til erhvervslivet, der er billig i drift. Varmepumpen fungerer på samme måde som i private hjem, den er blot tilpasset til erhvervskunders behov. Med en luft til vand varmepumpe kan du være sikker på at få et varmt og behageligt klima i din virksomhed, hvor varmen indføres via blæsere, radiatorer eller varmerør. Derudover kan din virksomheds procesvarme også benyttes. I sommermånederne kan adskillige varmepumper fungere som klimaanlæg og sikre din virksomhed en komfortabel og kølig temperatur i sommermånederne. Dette er en god løsning for de ansattes velvære og for produktiviteten i virksomheden.

       

      En luft til vand varmepumpe er en større investering end luft til gengæld er levetiden oppe på hele 20 år. Besparelserne på varmeregningen er også markant større. Luft til vand varmepumpen er i stand til at opvarme og afkøle rum i din virksomhed, men kan derudover også sørge for varmt brugsvand til dine ansatte. Luft til vand varmepumpen er en selvkørende og driftsikker varmeløsning, der kræver minimal vedligeholdelse og er derfor en udmærket erstatning for et gammelt oliefyr. Når først anlægget er reguleret, så kører det nærmest af sig selv, så du slipper for at tænke på at holde en behagelig temperatur i din virksomhed. Derudover kan du med en luft til vand varmepumpe sørge for at din virksomhed får en bæredygtig og miljøvenlig profil udadtil.

       

      Har din virksomhed en produktion, hvor der udvikles spildvarme? Så kan en konvertering til en luft til vand varmepumpe være økonomisk fordelagtig for dig. Spildvarmen som virksomheden betaler for, kan genanvendes af varmepumpen, så spildvarmen dermed omdannes til varmen, der kan bruges til anden opvarmning rundt omkring i virksomheden. Installerer virksomheden en varmepumpe kan I se frem til at sænke CO2 udslippet med omkring 50-70%. Dette sætter et positivt præg på virksomhedens grønne regnskab. Samtidig får din virksomhed ekstra penge på bundlinjen.

      Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

      Hvis du har overvejet at investere i en luft til vand varmepumpe til din virksomhed, så har du højst sandsynligt stillet dig selv spørgsmålet: ”Hvad koster en luft til vand varmepumpe?”

      En luft til vand varmepumpe er først og fremmest en god løsning til din virksomhed, hvis du ønsker et billigere alternativ til et jordvarmeanlæg, og ikke ønsker at grave den omkringliggende grund op i processen.

      Det kan være svært at finde en specifik pris på, hvad en varmepumpe vil koste din virksomhed. Grunden er, at det ikke er muligt at fastlægge en endelig pris på luft til vand varmepumpen på forhånd. Først når en montør har været ude og se din virksomhed og hørt om jeres behov, så kan du få en endelig pris på luft til vand varmepumpen.

      Prisen på en luft til vand varmepumpe afhænger af en række faktorer. Det er blandt andet disse faktorer, der påvirker pumpens pris:

      Din virksomheds energibehov

      Virksomhedens størrelse

      Hvor i Danmark din virksomhed befinder sig

      Varmepumpens kvalitet

      Pumpens levetid

      Service og vedligeholdelse

      Monteringsomkostninger

      Dine radiatorers effektivitet

      Om pumpen skal kombineres med en anden energikilde

      Om pumpen skal tilkobles til din smartphone, så du kan styre den hvor som helst, når som helst

      Prisen på en luft til vand varmepumpe afhænger blandt andet af den effekt, den skal være i stand til at levere til din virksomhed. For at være sikker på, at du får den bedste pris, så bør du sammenligne priserne på forhånd. Som regel ligger priserne på luft til vand varmepumper mellem 80.000 og 100.000 kr., hvis din virksomhed er mellem 80 – 140 m2.  En varmepumpe er naturligvis en stor investering, men du kan til gengæld forvente en varmepumpe af høj kvalitet. Jo større din virksomhed er, jo højere ydeevne på varmepumpen, og dette vil også påvirke prisen. Jo højere ydeevne, desto højere pris. Alt dette vil en varmepumpeleverandør naturligvis være behjælpelig med at finde ud af, så du får en varmepumpe, der passer til lige netop din virksomheds behov. 

      Synes du, at priserne virker høje? Husk på, at varmepumpen vil spare din virksomhed for mange penge på varmeregningen på længere sigt. Kvalitet og pris går hånd i hånd, så skal du investere i en luft til vand varmepumpe, er det ikke nødvendigvis den billigste løsning på kort sigt, der er den billigste løsning på langt sigt. Kvaliteten af varmepumpen har betydning for hvor meget vedligeholdelse og reparation, der er nødvendigt. Er varmepumpen af høj kvalitet, jo mindre nødvendig er vedligeholdelse, og jo længere vil levetiden også være.

      Når det kommer til vedligeholdelsen, er det vigtigt at huske på, at der hos nogle leverandører følger service med. Det er typisk 10 års garanti- og serviceordning. Dette trækker selvfølgelig ikke ned i prisen.

      En investering i en luft til vand varmepumpe vil hurtigt tjene sig selv hjem igen gennem besparelser på varmeregningen. Da varmepumpen typisk har en levetid på 20 år, så vil din virksomhed have gratis varme i mange år – det er da økonomisk attraktivt! Jo større din virksomhed er, jo mere vil der blive sparet, og jo hurtigere vil investeringen blive tjent hjem igen.

      Driver din virksomhed et erhverv, der involverer processer med spildvarme, så kan jeres virksomhed få statsstøtte til at konvertere til et varmepumpeanlæg. Der er store fordele ved at udnytte spildvarmen fra processer, da denne energi er betalt for af din virksomhed, men går tabt. En genanvendelse lader din virksomhed få mere ud af, hvad I rent faktisk betaler for, og samtidig gavner I miljøet. Derudover tilbyder VE til procesordningen støtte op til 65% af jeres investering i en luft til vand varmepumpe, der anvender spildvarme. Satserne for denne støtte er på

      Det er naturligvis ikke gratis at anskaffe sig eller konvertere til et varmepumpeanlæg. Det er en væsentlig investering i din virksomhed, hvad angår energiomstilling og en grøn profil. Omkostningerne kan være høje, men disse tjenes hurtigt hjem igen grundet store besparelser på varmeregningen. Derudover kan denne investering fra din virksomheds side beskæres kraftigt gennem statens VE til proces ordning, som nævnt ovenover. En luft til vand varmepumpe er en langsitet og miljøvenlig investering, som kan spare din virksomhed mange penge på langt sigt, og det er derfor uden tvivl en fornuftig investering.

      Spar penge på din virksomheds varmeregning

      En luft til vand varmepumpe er både en økonomisk og miljømæssig gevinst for din virksomhed. Der er især store penge at spare for erhvervsvirksomheder, der opvarmer med gas eller olie, når de skifter til en luft til vand varmepumpe. Uanset om du er på udkig efter en luft til vand varmepumpe til kontor, haller, lagerbygninger, restauranter cafeer, forenings-bygninger, tandlægeklinikker eller lægehuse, så vil en luft til vand varmepumpe bidrage til en markant besparelse på varmeregningen.

      Varmepumpe som supplement

      Med en luft til vand varmepumpe kan du faktisk reducere virksomhedens udgifter til opvarmning med op til 70%. Uanset om varmepumpen skal fungere som supplement til virksomhedens nuværende varmesystem såsom oliefyr, naturgas eller fjernvarme, eller som primær varmekilde. 

      Varmepumpe som primær varmekilde

      En luft til vand varmepumpe kan også bruges som primære varmekilde, da den er i stand til både at opvarme rummene i din virksomhed samt sikre dig varmt brugsvand i din virksomhed.

      Typisk er investeringen i en luft til vand varmepumpe betalt hjem på cirka 5 år, afhængig af din virksomheds størrelse samt behov. I nogle tilfælde er det en kortere periode. Udviklingen inden for varmepumper er steget drastisk de seneste par år, og derfor er det altså blevet muligt at opnå store besparelser, da varmepumper udnytter energien op til 3 gange bedre end andre typer energikilder.

      Med en luft til vand varmepumpe kan din virksomhed spare rigtig mange penge. Konverterer din virksomhed fra fossile brændstoffer til en varmepumpe, der udvinder varme fra luften, så kan virksomheden spare imellem 30 og 50% på varmeregningen. Denne variation skyldes, at varmepumpens effektivitet under forskellige forhold er forskellig. Derudover spiller elforbrug også en rolle for den opnåede besparelse. Typisk vil et varmepumpesystem trække mere på elnettet, end en løsning baseret på fossile brændstoffer. Forøgelsen i elregningen er modregnet besparelsen i varmeregningen, der stadig ender på mindst 30% om året for selv de største varmepumpesystemer. Vores udvalg af luft til vand varmepumper har lang levetid, og med en tilbagebetaling på omkring fem år, er der gratis varme i de mange kommende år –  hvem kan sige nej til det?

      Ved at konvertere til en luft til vand varmepumpe sparer din virksomhed naturligvis penge på varmeregningen. Derudover sparer denne varmeløsning også miljøet for utallige ton CO2 om året, så du skåner miljøet samtidig med at du tjener penge ved at vælge en luft til vand varmepumpe. Mange virksomheder har et serverrum, hvor varmen fra serverne almindeligvis giver varme til fuglende udenfor. En varmepumpe kan være med til at udnytte denne varme fra serverrummet til opvarmning andre steder i virksomheden.

      Hvordan vælger du en luft til vand varmepumpe?

      Har du besluttet dig for, at du vil udskifte din nuværende energikilde med en luft til vand varmepumpe? Så har vi lavet en guide til dig, så du kan finde ud af, hvordan du på bedste vis finder den rette luft til vand varmepumpe.

      Start med at indhente tilbud. Du kan ikke selv installere en luft til vand varmepumpe, da kun autoriserede montører må arbejde med kølvæske. Du kan heller ikke selv undersøge, hvad det vil koste lige præcis din virksomhed at få opsat en luft til vand varmepumpe. Kun en specialist kan optimere og udvælge det rette varmepumpeanlæg, så du får varme nok og opnår besparelser på varmeregningen.

      Når du indhenter tilbud fra installatørerne, så er det en god ide at overveje følgende:

      Varmepumpens levetid

      Når det kommer til varmepumper går kvalitet og pris går hånd i hånd, så det er ikke altid, at den billigste løsning på kort sigt også er den billigste i længden. Varmepumpens kvalitet har indflydelse på, hvor meget vedligeholdelse og reparation, pumpen kræver. Levetiden vil være længere og pumpen vil kræve mindre vedligeholdelse, jo bedre kvalitet pumpen er.

      Ekstra omkostninger

      Vi anbefaler at tage en eventuel garanti- og serviceeftersynsordning med i betragtning i den samlede pris, når du indhenter tilbud. Når du undersøger markedet, skal du også huske på, at priserne kan være både eksklusive og inklusive moms. Som regel udgør installationen cirka lidt under halvdelen af prisen, selve pumpen udgør omkring en tredjedel, og vejledning samt administration udgør blot en lille del. Miljøstyrelsen kræver derudover et årligt tjek af din varmepumpe. De kan kræve dokumentation for tilsynet.

      Lydniveauet

      Udedelen er placeret optimalt, når den er sydvendt og ikke afskærmes af træer, buske eller andre huse. Varmepumpen optager nemlig energien i solen, så denne position vil sikre dig, at du får det bedste udbytte i årets koldeste måneder. Placeringen vil derudover også sikre dig, at eventuelt nattefrost, som potentielt kan nedsætte pumpens effektivitet, hurtigere smelter.

      De fleste moderne luft til vand varmepumper er lydsvage, og har generelt et lavt støjniveau. Alligevel vil der forekomme summen, eller støj der minder om lyden fra en vaskemaskine hele året rundt. Du kan mindske disse gener ved at vælge en placering, der tilgodeser støjen. Derudover kan du også vælge at få installeret tilbehør som for eksempel en støjdæmper, en støjskærm eller gummifødder, der sørger for at mindske vibrationerne. Dette kan du tale med installere om, så du træffer det rette valg. Når pumpen skal placeres, så tag hensyn til dine ansatte. Sørg for at pumpen ikke er placeret op ad rum, hvor dine ansatte opholder sig, så støjen ikke generer arbejdet. Pumpen skal heller ikke placeres, så lyden generer eventuelle naboer til din virksomhed.

      Valg af radiatorer til varmepumpe

      Skal du have installeret en luft til vand-varmepumpe, vil langt de fleste radiatorer fungere optimalt. I få tilfælde vil det være nødvendigt at udskifte et par radiatorer. Hvis dine radiatorer er gamle, kan en installatør sagtens hjælpe dig med at foretage de nødvendige ændringer, så fremløbstemperaturen bliver korrekt. 

      Isolering af din virksomhed

      Din virksomhed skal være isoleret ordentligt, hvis varmepumpen skal være i stand til at fungere optimalt og kunne varme din virksomhed tilstrækkeligt op. Isoleringen påvirker udbyttet af varmepumpens effektivitet, så du bør derfor sikre dig, at virksomheden er velisoleret, før du installerer en luft til vand varmepumpe. Er din virksomhed ikke tilstrækkelig isoleret, vil pumpen komme på overarbejde og bruge mere strøm end nødvendigt, og du vil derfor heller ikke få den ønskede besparelse ud af investeringen.

      Varmtvandsbeholder

      Varmtvandsbeholderen er en primær faktor, når du skal vælge din luft til vand varmeløsning. Dit varmtvandsbehov er udregnet efter dit forbrug, der hænger sammen med antallet af ansatte i virksomheden. Dette tager installatøren højde for, når der afmåles til varmepumpens korrekte dimensionering. Dette kan du sagtens få din installatør til at hjælpe dig med. Er dit varmtvandsbehov højt, er det muligt at en større varmtvandsbeholder vil være en fordel.

      Når du sammenligner priser på varmepumper på nettet, bør du være opmærksom på, at priserne ikke altid er inkluderet udgifter såsom vejledning, installation og vedligeholdelse. Husk derfor at tjekke de forskellige tilbud igennem, da der er mange faktorer, der påvirker den samlede pris. 

      Når du skal finde den rette varmepumpe til din virksomheds behov, så anbefaler vi, at du vælger en installatør, der anbefales og er uddannet af førende varmepumpefabrikanter, eller som er tilsluttet Kvalitetssikringsordningen for Varmepumpeinstallatører. På den måde kan du være sikker på at have en installatør, der har styr på det hele.

      Installatøren vil møde op i din virksomhed og gennemgå virksomheden og virksomhedens fordelingsanlæg. Derudover har han brug for oplysninger om virksomhedens varmeforbrug, virksomhedens størrelse samt om den nuværende opvarmningsform. Det har stor betydning for den økonomiske fordel, at varmepumpen dimensioneres korrekt til lige netop din virksomhed.  

      Varmepumpens størrelse angives i kilowatt. Jo større din virksomhed er, og/eller jo dårligere virksomheden er isoleret, jo større skal varmepumpen være. Du kan købe varmepumper, der er frekvensstyret, også kaldet behovsstyret. Disse modeller er effektive, men typisk også dyrere. Som regel vil installatøren foreslå et varmepumpefabrikat, som han forhandler. Det er mest trygt for dig, hvis varmepumpen står på Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. Varmepumpen skal opfylde en række minimumskrav til produktkvalitet for at stå på denne liste.

      Sammen med installatøren skal du finde en optimal placering til luft til vand varmepumpen udenfor. Det må ikke være alt for tæt på eventuelle naboer, da varmepumpen ikke er støjfri, og med visse mellemrum afiser. Dog bør varmepumpen alligevel ikke placeres for langt væk fra virksomheden, da der kan være varmetab fra rørene, der leder det opvarmede kølemiddel ind i virksomheden. Alt dette har din installatør naturligvis styr på, og han hjælper dig gerne med at finde den rette placering til varmepumpen, hvor der tages højde for de nødvendige ting.

      Installationen af en luft til vand varmepumpe tager typisk to dage, hvor du skal regne med at være uden varme en halv til en hel dag. Vi anbefaler derfor at foretage installationen i sommermånederne, da der ikke i samme grad vil være brug for opvarmning. Først fjernes det eksisterende anlæg, som typisk er et oliefyr. Derefter bores der i væggen ind til rummet med varmtvandsbeholderen et hul til varmepumpens rør, og den indvendige elektronik monteres. Sidst men ikke mindst opstilles varmepumpen udenfor på et stativ med afstand til underlaget, og rørene fra varmepumpen trækkes hen til varmtvandsbeholderens tilslutning. Efter installationen skal du anmelde det færdige anlæg til BBR-registeret samt orientere dit forsikringsselskab.

      Luft til vand varmepumpe optimeret til din virksomheds behov

      Synes du, at en luft til vand varmepumpe kunne være en optimal løsning til din virksomhed? Hvis du ser en luft til vand varmepumpe som en mulig opvarmningsløsning til din virksomhed, så hjælper vi dig gerne videre med at få det helt rigtige tilbud. Hvis din virksomhed har et køle-/varmebehov der er større, end en almindelig bolig, så har du brug for en stor varmepumpe, der er optimeret præcist til din virksomheds behov. Det kan vi naturligvis også hjælpe med, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du vil høre nærmere om dine muligheder for en luft til vand varmepumpe til din virksomhed.

      Udover at en luft til vand varmepumpe vil energioptimere din virksomhed, sikre en grøn profil samt spare penge på din virksomheds varmeregning, så vil den også optimere dine ansattes arbejdsdag og arbejdsforhold. En varmepumpe kan nemlig også fås med indbygget airconditionanlæg, så du og dine medarbejdere kan få en behagelig og kølig temperatur i sommermånederne. Temperaturen har meget at sige for dine ansattes velbefindende samt arbejdsmoral. Er der alt for varmt på arbejdspladsen, vil man ikke være nær så produktiv. En temperatur tilpasset til et behageligt niveau vil øge produktiviteten og dine ansattes velvære. Da din virksomhed vil spare mange penge på længere sigt ved at vælge en luft til vand varmepumpe, så kan du bruge nogle af de ekstra penge på dine ansatte og på at optimere din virksomhed. Det kunne for eksempel være gennem en tur med de ansatte, hvor I rystes sammen uden for arbejdet. Det kunne også være ny indretning eller ekstra ting til virksomheden, som I har gået og tænkt på, men ikke har haft pengene til.

      Når den rette varmepumpe skal findes, skal der tages højde for behov, plads og kapacitet. Hos Midtjysk El Center tilbyder vi den mest optimale løsning baseret på din virksomheds behov, så du kan trygt overlade installation og teknik til os, imens du nyder varmen og de store besparelser på virksomhedens varmeregning. At skifte til en luft til vand varmepumpe kan være en længere proces, men vi står klar til at rådgive dig gennem hele processen. Det er vigtigt at finde ud af, hvad der er muligt og mest optimalt for netop din virksomhed. Vi lægger stor vægt på, at du ikke blot modtager en luft til vand varmepumpe, men at du også får en faglig og professionel vejledning igennem installation såvel som brug af pumpen. Selvom processen kan tage noget tid, får du til gengæld en virksomhed med en grøn profil og ekstra penge på bundlinjen.

      Se også: luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper til private