0 Varer
Vælg en side

Minimer radon i dit hjem

Effektiv radon-bekæmpelse
– Nedbring niveauet markant med mekanisk ventilation

Udfyld og få tilbud sendt

Vi er eksperter i energiløsninger

Få en effektiv løsning, der er god både for dig og miljøet

100% tryghed
Vi er en del af Danmarks største kæde af installatører.

Vi har mere end 25 års erfaring
og giver dig kun det bedste tilbud.

Reducér skadelig radon

Hvor trygt kan du sove i dit hjem?

Mange danske familie har et for højt niveau af skadelige radon i hjemmet.
Radon er hvert år medvirkende til 300 tilfælde af lungekræft. Løsningen er enkel, og økonomisk vil der være penge at spare på varmeregningen alt efter dit niveau af radon i hjemmet. Med et miniventilationsanlæg fra Mitsubishi Electric kan du reducere radon-niveauet markant.

Hvad siger vores kunder

Morten fra Silkeborg kender i den grad til problemet med radon. Han fik målt radonniveauet i hans kælder, og det var langt over det niveau, der anbefales. Derfor valgte Morten at prøve mekanisk ventilation – og det virkede! Nu er niveauet reduceret med 90%!

Allerede dagen efter installationen var niveuaet faldet med 81%, hvor DUKA ONE havde kørt i niveau ét (ud af tre hastigheder). I seks dage kørte Morten med hastighed 1, hvor niveauet faldt med gennemsnitligt 76 %. Herefter kørte DUKA ONE løsningen 7 dage i niveau 2, hvor radoniveauet faldt med gennemsnitligt 88 %. Og efterfølgende i 6 dage, hvor løsningen kørte i niveau 3, hvor radoniveaet faldt med gennemsnitligt 91 %

Radonsug eller ventilation? 

Indeklimaet er yderst vigtigt for vores daglige velvære og komfort. Vi opdager det dog ikke altid, når det står skidt til. Typisk åbnes der for vinduet, for at få noget frisk luft ind, hvilket også er en god idé. Men hvis mængden af radon skal nedbringes effektivt, kræver det en investering i radonsug eller et ventilationsanlæg. Et radonsug er den mest omfattende løsning, da det etableres ved at føre rør over taget, hele vejen ned igennem gulvkonstruktionen. Der findes forskellige typer af radonsug og de virker med det samme! 

Et mekanisk ventilationsanlæg kan også bekæmpe radon effektivt og hurtigt – og så kræver det blot et enkelt hul i muren. Vi forhandler flere forskellige anlæg.

Hvad er radon? 

Radon er en kræftfremkaldende radioaktiv ædelgasart, som stammer fra undergrunden. Det findes i jord og byggematerialer, som den kan trænge ind i gennem og videre ind i dit hjem.  

Du kan hverken lugte eller se, om du har meget radon i dit hjem. Birkvirkningerne kommer desværre først efter et stykke tid – typisk kan der gå mellem 10 til 40 år. Få målt niveauet før det får konsekvenser for dig og din familie. Det anslås i Danmark, at radon i boliger er en medvirkende årsag til omkring 9 % af alle nye lungekræfttilfælde – det vil sige ca. 300 tilfælde årligt. Er du ryger er risikoen hele 25% højere.

Mitsubishi mini ventilation

Ventilationsanlægget kan monteres direkte i de rum, hvor problemet er størst. Miniventilation fra Mitsubishi Electric fungerer som en mere avanceret ventil i dit hjem. Ikke blot sikrer det frisk luft og sparer dig for at åbne vinduet – den indbyggede varmegenindvinding i anlægget sparer penge på varmeregningen ved at genbruge den varme luft, der kommer ud til at opvarme luften, der kommer ind. Faktisk formår anlægget at genbruge helt op til 85 % af varmen. Sådan undgår du kold frisk luft og en højere og unødvendig varmeregning.

Miniventilation fra Mitsubishi Electric er derved en effektiv og sikker investering i kampen mod radon. Dertil opnår du også en forbedring i indeklimaet og undgår mug og lugtgener. Døjer du med allergi, så er det også en rigtig god løsning, da mængden af pollen i luften reduceres. 

 

Meget mere end udluftning

Få effektiv udluftning og varmegenindvinding i ét og samme anlæg. Det betyder, at varmen, der udskiftes, overføres til indblæsningsluften, hvilket resulterer i, at man sparer energi og samtidigt undgår træk i hjemmet. Støj er du også fri for – anlægget yderst støjsvagt – helt ned til 15 dB(A). 

Effektiv nedbringelse af radon

Energibesparende

Lav støjniveau