Vi scanner markedet – du får billigste!

Få ét samlet tilbud på din nye varmepumpe – nemt og bekvemt!

Udfyld og få tilbud indenfor 24 timer

Gør som mere end 3.000 andre danskere
Vi udfører mere end 1000 opgaver om året.

Markedets bedste pris
Vi kigger alle varmepumpeproducenter efter i sømmende.

100% tryghed
Vi er en del af Danmarks største kæde af installatører.

Vi har mere end 25 års erfaring
og giver dig kun det bedste tilbud.

Spar helt op til 60 % på varmeregningen
– afhængigt af hvilken opvarmningskilde, du har nu. 
Standardmontering er inkluderet i prisen hos os. Derudover får du 5 års garanti fra installationsdatoen, hvis du får et årlig servicetjek af pumpen. Som en ekstra sidegevinst kan du få energitilskud, og du kan gøre brug af håndværkerfradraget ved at trække arbejdslønnen fra.

Kaj fra Ejstrupholm:

”De kom på klokkeslettet. Elektrikeren kom endda dagen efter og tjekkede det hele efter. Vi fik forklaret en masse omkring pumpen og fik gode råd.”

 

Emil fra Lejrskov:

”Det der gjorde udslaget for valg af montør var rådgivningsniveauet.
Midtjysk El Center gav os en meget kompetent rådgivning, og viste stor fleksibilitet.”

Jesper fra Juelsminde:

“De servicemedarbejdere der kom, var simpelthen kanon! Og det tog faktisk ikke ret lang tid. Det var jeg meget imponeret over.”

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Varmepumpens udedel trækker varmen ud af ude luften og varmer kølemiddelet op, som sendes til indedelen. Herefter kan indedelen bruge den varme, den har fået leveret til at opvarme luften i rummet. På en varm sommerdag kan det være tiltrængt med lavere temperatur indenfor. Alle varmepumper kan nedkøle temperaturen – rent teknisk vil varmepumpen selv vende sin cyklus, hvor varmen i stedet blive ført til udedelen og den kolde kølemiddel vil blive ført til indedelen, der så derefter kan sænke temperaturen i rummet.

Energisparetilskud

I dag er det muligt og få tilskud, hvis du vælger og få installeret en varmepumpe enten i sommerhuset eller boligen. Der er specifikke krav, der skal opfyldes før dette kan opnås. For eksempel kan du få 4100,- i tilskud, hvis du bor i et helårshus med olie- eller gasopvarmning. Du får 700,- i tilskud, hvis der er tale om et sommerhus med el opvarmning.

Håndværkerfradrag

I forbindelse med installationen af en grøn omstilling, vil du få et håndværkerfradrag på ca. 3.500,- ved en luft-luft varmepumpe installation. Husk det er arbejdslønnen, du kan trække fra og ikke hele varmepumpens pris. Beløbet kan variere alt efter, hvor tidskrævende installationen er.

Montering

I forbindelse med montering er det lovpligtigt at bruge en montør, der er certificeret kølemontør. Ligeledes skal det være en uddannet elektriker, der laver og tilslutter strøm til varmepumpen. Varmepumper bliver i dag leveret uden strøm kabel og skal etableres ved installation. Krav til installation, varmepumpen skal tilsluttes enten direkte i el skab eller i ny/eksisterende stikdåse med jord. Hvis dette ikke overholdes vil garantien bortfalde, og der vil opstå risiko for stød. Installation foregår ved at bore et enkelt hul i væggen for at føre kølerør, strømkabel samt kondensslange til udedelen. Udedelen kan monteres på væggen – anbefales kun ved murstens vægge.  Den kan også placeres på et fast underlag i form af fliser på et stativ eller fødder, hvilket vi anbefaler.

Valg af placering

Indedel: Placeres i største rum/område af huset hvor der er det største behov for opvarmning eller nedkøling. Kan med fordel placeres således at varmepumpen kan blæse luften ind mod huset eller andre rum det vil give den bedste udnyttelse af energien. Udedel: Bør placeres hvis muligt 3 meter fra skel, for ikke og sende støj ind til naboen. Placere gerne væk fra soveværelse for at undgå unødvendig støj om natten. Det er vigtigt, at udedelen ikke bliver lukket inde i garagen, skuret eller loftet, hvor den ikke har adgang til nyt frisk luft. Hvis dette foretages vil udedelen nedkøle det rum denne er monteret i. Samtidig vil den ikke opnå en god virkningsgrad, da temperaturen vil blive lavere og lavere.

Valg af størrelse

Her menes der ikke fysisk størrelse på varmepumpen men ydelsen. Alle anerkendte mærker er i dag inverterstyret også kaldet behovsstyret. Det betyder varmepumpen selv regulere, hvor meget effekt den skal bruge. Derfor er det bedre at vælge en varmepumpe, der er for stor end en der er for lille, der skal arbejde på højtryk for at opnå den ønskede temperatur.

Vinterfunktion/sommerhusfunktion

Mange varmepumper har i dag det der i daglig tale kaldes sommerhusfunktion eller vinterfunktion. Det betyder varmepumpen typisk holder en indetemperatur på 8-10 grader, hvor indedelen kører på højeste trin. Så længe det ikke er nødvendigt vil udelen ikke køre, men indedelen kører altid på fuld styrke ved denne funktion og cirkulere luften rundt.

Ren og sund Indeklima

Alle varmepumper har et indbygget luft filter, hvor i al luften kommer igennem. Det betyder også, at de renser luften og kan reducere antallet af luftbårne bakterier med op til 90%. Luften renses også for støv og pollen – nogle modeller kan nedsænke pollentallet med op til 50%. For at pumpen kan fungere optimalt skal filteret renses gerne hver 14. dag eller alt efter forholdene.

Energimærkning og SCOP

Varmepumper er meget effektive – de bedste varmepumper på markedet er i dag med energimærkning A+++. Det betyder for dig, at hver gang din varmepumpe bruger 1 kW el, svarer det til du får varme for 5 kW dette kaldes for SCOP-værdi 5. Du bør så vidt muligt tage højde for at vælge en varmepumpe med så høj en SCOP-værdi som muligt. Der er rigtig mange forhold, der spiller ind i forhold til effektiviteten. Eksempel: ønsket rum temperatur, forbrugsvaner, isolerings forhold for bygningen, ændringer i klimaforhold.

Bluefin

Enkelte modeller kan leveres, hvor varmeveksleren er behandlet med Bluefin. Det gør den modstandsdygtig overfor det hårde nordiske klima. Denne behandling anbefales specielt ved installationer tæt ved havet.

Brændeovn

Må jeg bruge en varmepumpe, når jeg har installeret en brændeovn? – ja det må du gerne. Vær opmærksom på at varmepumpens filter skal renses oftere pga. de partikler brændeovnen sender ud i luften.  Sluk gerne for varmepumpen, hvis du fyrer i din brændeovn. Hvis du alligevel holder den tændt, så være sikker på varmepumpens funktion kun er valgt til opvarmning(heat på fjernbetjening) da denne ellers vil begynde at køle luften ned pga. temperaturen bliver for høj i rummet.

Fjernstyring

Der er mulighed for at du kan fjernstyre din varmepumpe, lige meget om du befinder dig i den anden ende af kloden. Fjernstyring kan deles op i to kategorier, den første måde er via sms. Det kræver du får et simkort, der kan sender sms’er.  Hver gang du sender en kommando til den, vil den svarer tilbage til dig og udføre kommandoen. Eksempel sms: Heat 20 og varmepumpen vil skrue temperaturen for opvarmning op til 20 grader. En anden måde og fjernstyre din varmepumpe er gennem wifi/trådløs internet. Det kræver du allerede har et trådløs netværk tilgængeligt. Varmepumpen  tilkobles et modul, og du vil herefter kunne styre varmepumpen fra hele verden gennem din smartphone og installeret app. Fjernstyrings moduler er oftest tilkøb med undtagelse af få modeller på det danske marked, hvor wifi fjernstyringen er allerede integreret i varmepumpen.

Isolering

Det er ikke nogen hemmelighed, at det altid en god ide og få isoleret sit hus, hvis det ikke allerede er det. Det vil tjene sig ind igen på den lange bane, i form af din varmekilde og varmepumpe skal bruge mindre energi for at holde den ønskede temperatur. I huse hvor isoleringen næsten ikke er eksisterende, kan du få svært ved at holde varmen på de koldeste dage også med en varmepumpe. Varmen vil simpelthen hurtigere sive ud af boligen end den vil blive ført til. Der er to måder at løse det på, efterisolere eller få en større eller ekstra varmepumpe monteret.

En udedel 2 eller flere indedele Multisplit

En løsning hvor du kan nøjes med 1 udedel og flere indedele kaldes multisplit. Denne type føres af de fleste anerkendte producenter. Det anbefales ved eksempel flere etager, hvor det vil være optimalt at anbringe en i hver etage. Kan med fordel bruges i flere rum,  hvor varmen ellers vil have svært at bevæge sig hen.  Ved installation skal der til gengæld trækkes rør fra hver indedel til samme udedel. Det kan gøre installationen besværlig.

Loft kassette – Gulvmodel – Vægmodel

Du kan vælge tre forskellige luft-luft indedele. Loft kassette, som navnet antyder bliver monteret i loftet, det betyder der skal saves et hul i loftet og der skal være den nødvendig højde i loftsrummet til at denne model kan monteres. Det giver til gengæld den flotteste installation samtidig en luft strøm, der spredes i alle retninger. En gulvmodel kan med fordel vælges, hvis du ikke ville have en varmepumpe til at sidde på vægen. Disse monteres også på væggen men i højde som almindelig radiator og er mindre iøjnefaldende. Du bør være opmærksom på, at der foran indedelen ikke står møbler, der blokere for luftstrømmen – så kan varmen i værst tilfælde ikke vil sprede sig i resten af rummet.  Vægmodelen er den mest kendte, den billigste og nemmeste  installation. Indedelen placeres i en højde af typisk ca. 2 meter og vil have frit adgang for at blæse luften ind i rummet uden nogen forhindringer.

DIBS - Payments made easy